E Pabesueshme/ Zbulohet sekreti i vallëzimit të Michael Jackson, si përkulej kaq shumë? (FOTO)

Uncategorized

Shumë prej nesh e njohin dhe janë rritur me muzikën e Michael Jackson.

Ai është cilësuar në kohën e tij si “Mbreti i Popit” por hitet e tij preferohen edhe sot.

Përveç muzikës së tij të shumë pëlqyer Michael Jackson është përfolur shumë edhe për koreografitë që ai performonte në videoklipet e tij.

Neurokirurgët kanë përshkruar se Michael Jackson realizonte në vallëzimin e tij, lëvizje bio-mekanike të pamundura, por sipas BBC në vallëzimin e 1987-ës, Michael përkulet para në këndin 45 gradë, ndërkohë që e mban trupin drejt falë këpucëve me dizajn të veçantë dhe forcës së tij artistike.

Specialistët thonë për revistën mjekësore ” Journal of Neurosurgery”:

Kërcimtarët më të aftë mund të arrijnë maksimumi 25 deri në 30 gradë përkulje para, ndërsa Michael Jackson tërhoqi një lëvizje prej 45 shkallësh që shkon nga graviteti, që duket e paqëndrueshme për çdo dëshmitar.”

Gjithashtu lajmërohet se të tjerët mund të dëmtohen në rast se e tentojnë në mënyrë të gabuar një lëvizje të tillë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *