Rrjeti gjigant i supermarketeve nuk do të ndalet me kaq, shet kanabis për 15 euro

lajme

Ju mund të keni dëgjuar për çmimet e tij të lira, apo për frutat e reçelin shumë të mira që ofron, por rrjeti i supermarketeve Lidl

Lidl offers locally grown cannabis to Swiss shoppers

.

Kjo pasi së fundmi ai do të shesë edhe kanabis.

Dy produkte që rrjedhin nga lulja e kërpit janë duke u ofruar në dyqanet zvicerane si një alternativë më e mirë se sa duhani që qarkullon.

Një kuti prej 1.5g, nga bimët e rritura brenda vendit , kushton 17.99 franga zvicerane (£ 13.20). Ndërsa një qese prej 3 g është 19.99 franga zvicerane, por është bërë nga lulet e rritura në serra.

Paketat janë në shitje së bashku me cigare dhe puro. Kostoja për cigare është dyfishi i çmimit të duhanit.

Zvicra ndryshoi ligjin në vitin 2011 për të lejuar njerëzit mbi 18 vjeç të blinin dhe të përdorin kanabis që përmban jo më shumë se 1% të tetrahydrocannabinol (THC).

Produktet e Lidl-it janë të dizajnuara për të siguruar një efekt zbutës dhe anti-inflamator, por jo për të qenë dehëse.

Pra për 15 euro konsumatorët mund të marrin 1.5 gram kanabis premium zviceran të kultivuar nga kompania fillestare ‘The Botanicals’, që është rritur në serra të automatizuara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *