Shumë gra e bëjnë këtë dhe nuk e pranojnë. Veprimi zakonshëm që mund të ketë pasoja të mëdha tek Ju, Ndaloni menjehere

Uncategorized

Sa herë kur ishim fëmijë, nëna na ndiqte dhe na thoshte se duhej të ndryshonim mbathjet? Mos ndryshimi i rrobave çdo ditë nuk është një problem, me kusht që gjithmonë të keni rroba aromatike dhe të pastra, ndërsa veshjet e brendshme duhet të ndryshohen çdo ditë dhe ne kurrë nuk duhet ta harrojmë këtë, përndryshe ka shumë rreziqe që na rrezikojnë seriozisht shëndetin.

Skuqje dhe kruarje
Në pjesët intime ka lagështi të mjaftueshme, kështu që është e lehtë që aty të vuani nga skuqje, kruarje dhe inflamacion, por edhe çështje të tjera që mund të jenë veçanërisht të pakëndshme dhe të dhimbshme.

Erë e keqe
Vagina pastron veten, është e vërtetë, ne e dimë, por mjedisi përreth i jashtëm dhe nuk e bën këtë, aty nuk ka “vetë-pastrim”, kështu që ne gjithmonë duhet të lahemi në bidet, t’i bëjmë një dush zonës intime.

Infeksione
Është shumë e zakonshme për të marrë infeksione mykotike në pjesët private, e këto nuk janë gjithmonë për shkak të mungesës së higjienës, por nga stresi, lagështia e lartë, dieta e varfër.

Irritime
Ashtu si kofshët që irritohen në verë, duke shkaktuar skuqje, kruajtje dhe dhimbje, e njëjta gjë mund të ndodhë edhe në zonat tona intime. Kjo është arsyeja pse ne shpesh duhet të ndryshojmë mbathjet tona, shkruan ShkodraNews. Dhe kjo është arsyeja pse ne nuk duhet të përdorim veshje shumë të ngushta.

Infeksionet urinare
Në mbathje do të gjejmë gjithmonë mbetjet e feces tonë dhe papastërtitë mund të vijnë në kontakt me vaginën tonë, duke shkaktuar infeksione të bezdisshme.

Morrat
Ata adhurojnë zonat e lagura të trupit tonë dhe ne duhet t’i kushtojmë shumë vëmendje edhe zonave tona intime, shkruan ShkodraNews. Ne kurrë nuk duhet të nënvlerësojmë rrezikun që lagështia në ato pjesë të trupit mund të shkaktojë infeksione dhe probleme të tjera shëndetësore që gjithashtu mund të bëhen serioze. /Përshtati: ShkodraNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *