Si të bëheni miliarder para se të bëheni 30 vjeç? Flet eksperti që ia doli

Uncategorized

Ëndrra për t’u bërë miliarder është e pranishme tek shumë të rinj shqiptarë, pjesa më e madhe e të cilëve zgjedhin të emigrojnë për të mbledhur para.
Ka edhe nga ata që zgjedhin rrugë joligjore, pasi pasuria thonë se është si seksi që kur nuk e ke, nuk mendon për gjë tjetër.

Pjesa më e madhe e njerëzve që nuk kanë pasuri të trashëguar, arrijnë të bëhen të pasur vetëm pas moshës 30 vjeç.

Mirëoi sipas Grand Cardone, një ekspert i shitjeve ndërkombëtare, mund të bëhesh miliarder edhe para kësaj moshe.

Ai ka treguar:

Në moshën 21-vjeçare, braktisa universitetin pa asnjë lek në xhep dhe me borxhe, dhe kur mbusha 30 vjeç, isha tashmë milioner.”
Por cilat janë hapat që të garantojnë se mund të bëhesh edhe ti milioner kur të arrish të 30-at?

Cardone ka dhënë disa këshilla:

Së pari duhet të përpiqeni të shkoni drejt parasë dhe të vëreni mundësitë që u ofrohen, duhet të fokusoheni në rritjen e të ardhurave. Të ardhurat e mia mujore ishin 3,000 $ ndërsa nëntë vite më vonë arrinin $20,000 në muaj.
Së dyti nuk duhet kursesi të mburreni dhe të shisni mend se jeni i pasur. Unë e bleva orën dhe makinën time të shtrenjtë vetëm kur fitoja nga bizneset një rrjedhje të sigurt dhe te shumëfishtë të ardhurash. Tregoni etikë në punë, jo xhinglat që blini.

Mënyra e vetme për të kursyer paratë tuaja është t’i investoni ato. Vendosini paratë tuaja në llogari të sigurta dhe të paprekshme. Për asgjë në botë mos i prekni këto para, as për raste emergjence. Kjo do të bëjë që të ndiqni hapin e parë (të rrisni të ardhurat). Deri më sot, të paktën 2 herë në vit, ngelem trokë sepse gjithmonë i investoj paratë ekstra në projekte të atilla tek të cilat nuk kam akses.

Shmangni borxhet që nuk mund t’i shlyeni. Arsyeja e vetme pse njëherë mora borxh për të blerë një makinë, ishte se kisha bindjen që ajo do të më sillte fitime.

Trajtojini paratë si një i / e dashur xheloz. Miliona njerëz duan të kenë pavarësi financiare, por vetëm ata që e bëjnë atë një prioritet i fitojnë milionat. Që të bëhesh i pasur dhe të vazhdosh të jesh i tillë duhet patjetër ta bësh prioritet. Paraja është si një i dashur xheloz. Injoroje dhe do të injorojë, ose më keq akoma, ajo do t’ju lërë për dikë tjetër që e ka atë prioritet..

Hiqeni nga mendja idenë që ju bën të mendoni se të jesh i varfër është deri diku normale. Merrni një mentor milioner personal dhe studiojeni atë. Shumë njerëz të pasur janë tejet bujarë me njohuritë dhe burimet e tyre.

“Vërini” në punë paratë tuaja për të bërë punët më të vështira. Qëllimi i investimit është arsyeja e vetme për të ndërmarrë hapat e tjerë, ndaj paratë tuaja duhet të punojnë për ju. Ju inkurajoj të investoni me më shumë se 1 milionë $. Nuk ka mungesë parash në këtë planet, ata që mungojnë janë vetëm njerëzit që kanë horizont të gjerë.

Nëse i ndiqni në jetën tuaj këto hapa do të bëheni patjetër i pasur. Hiqini qafe njerëzit që ju thonë se nuk mund t’ia dilni. Shmangini metodat e të pasuruarit shpejt, dhe mos harroni kurrë etikën.

Mos hiqni dorë kurrë, dhe kur t’ia dilni mbanë, kini vullnet për t’i ndihmuar edhe të tjerët të ndjekin rrugën tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *